Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пребиха фелдшер от ЦСМП Шумен

29 октомври 2013, 13:43 часа • 33030 прочитания

Мъж от село Mадара пребил фелдшер от шуменския Център за спешна медицинска помощ. Инцидентът е станал снощи, около 22.00 часа в сградата на МБАЛ, съобщи БГНЕС.

Фелдшерът Денчо Гинев е пребит от 30-годишния Калин Николов. Нападателят е задържан за 24 часа.

В ЦСМП получили сигнал от телефон 112 за оказване на помощ на възрастна жена от Мадара, за която имало съмнение, че е получила инсулт. Преди да тръгне екипът обаче в болницата нахлул синът й Калин. Той първо започнал да псува и обижда фелдшера, а когато разбрал, че медикът се опитва да повика полиция, го нападнал с юмруци.

"Държа се грубо, арогантно, започна да ме заплашва и после ме би", разказа фелдшерът. За мен е първи случай, но има и други колеги, които са нападани. Не знам кой ще вземе мерки, но... просто и аз ще избягам от тази работа, да си намерят някой, когото да го бият", каза Денев.

Фелдшерът получил фрактура на носни костици, както и натъртвания по лицето. Бил качен в спешното отделение, а към Мадара тръгнал друг екип. Не е ясно дали мъжът се е ядосал заради забавяне на екипа или по друга причина.

Пристигнали полицаи арестували Калин Николов. Според негови комшии той бил изключително буен. Преди години пребил жестоко чичо си. Мъжът живеел с майка си, той работел в цех за дървообработка в Шумен.

Днес Шуменският окръжен съд ще гледа мярката му за неотклонение. За нанасяне на средна телесна повреда той може да получи и ефективна присъда.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес