Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицайката Симона Радева е отстранена от длъжност

11 юли 2022, 12:01 часа • 22299 прочитания

Симона Радева – полицайката от Първо РПУ, за която се твърди, че е помогнала на Георги Семерджиев след тежката катастрофа с две жертви в София, е отстранена от длъжност за два месеца. Това съобщиха от СДВР.

Със заповед на директора на СДВР от 8 юли срещу Радева е образувано дисциплинарно производство за нарушения на етичните правила за поведение на държавните служители в МВР

Радева е временно отстранена от длъжност, считано от 8 юли. Законът позволява еднократно удължаване на срока с още един месец, уточняват от полицията.

От данните на МВР става ясно, че Радева работи в група "Охрана на обществения ред" към сектор "Охранителна полиция".

Припомняме, че няколко дни след инцидента вътрешният министър Бойко Рашков потвърди, че служителка на МВР е замесена. "Тя има отношения със Семерджиев, какви са точно - предстои да се изясни в хода на разследването. В колата са открити такива предмети, които са атрибути на полицаите - синя лампа, палка. Едва ли има основание в колата на този човек да има предмети, които се ползват единствено от полицаите", каза тогава министърът.

Според непотвърдена информация на БНТ тя е имала връзка със Семерджиев и когато не е била на работа, е оставяла радиостанцията си. Така той е можел да подслушва работата на полицейските служители. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес