Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицаите, шамаросали турския тираджия „рязко се разболели и излезли в отпуска по болест“

27 април 2022, 12:06 часа • 11599 прочитания

Двамата полицаи, които искали подкуп и ударили шамар на турския тираджия на АМ „Тракия“ след като дали показания рязко се разболели и излезли в продължителен отпуск поради болест. Това съобщи директорът на ОДМВР-София Живко Коцев за случая на автомагистралата.

"Няма да толерирам подобен род престъпление. Видимо е подронен авториета на МВР и авторитета на българската държава", изтъкна Коцев. Той се надява на мъжество от страна на полицейските служители, да се стабилизират здравословно и да финализират проверката.

На 4 април в репортаж в медиите обществото видяло незаконосъобразно поведение по време на извършване на полицейска проверка на АМ „Тракия“ на турския тираджия. Установено било, че проверката била извършена в зоната на ОДМВР-София в посока Пловдив.

Определена е проверяваща комисия, която има за цел да изясни цялостното поведение на полицейските служители, искали подкуп и ударили шамар на турския тираджия. Единият от тях е полицейски служител от 1994 г., а другият от 2003 г. Служителите дали сведения по случая, но показанията им се разминават.

Изследва се цялата съставена документация за това дали обективно са отразени всичките факти, какво административно нарушения са взели полицейските служители, като ще бъдат проверени системите за видео и звукозаснемане.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес