Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицаи задържаха след преследване шофьор, отказал да спре на стоп палка

17 януари 2023, 17:21 часа • 1923 прочитания

Шуменски полицаи задържаха след преследване из улиците на града водач, отказал да спре на стоп палка, потвърдиха за БТА от пресцентъра на местната полиция.

Около 15:00 часа днес екип, който осигурявал безопасността на движението в района на пети километър край Шумен, подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил „Тойота“, с шуменска регистрация, който не спрял и продължил да шофира, като увеличил скоростта си на движение.

Полицейският екип го последвал, след като подал информация на колегите си за посоката, в която се движи. Веднага била създадена организация за спирането му. Служители на реда успели да го задържат в шуменския квартал „Дивдядово“, след като водачът отново направил опит да осуети полицейската проверка, като опитал на напусне автомобила. Още: Заловиха 19 бежанци в автобус в Хасково

Шофьорът, 40-годишен шуменец, е задържан за срок до 24 часа за извършено престъпление по чл. 270 от НК. В момента се извършват процесуално-следствени действия. Изяснено е, че свидетелството му за управление на моторно превозно средство е отнето. Работата по случая продължава. 

„При задържането на водача има ранен полицай, който е с повърхностни рани. След като шофьорът е направил опит да напусне автомобила, е затворил врата на колата. Тогава полицаят е направил опит да го изведе и се е наранил на стъклото, но се е върнал отново да си изпълни служебните задължения“, уточниха от пресцентъра на ОД на МВР.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес