Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицаи задържаха след гонка 12 нелегални мигранти на "Цариградско шосе"

24 март 2016, 11:21 часа • 1895 прочитания

След кратко преследване служители на СДВР са задържали мъж, превозвал в микробус нелегални мигранти.

Днес, около 10.00 часа, в района на бул. ”Цариградско шосе” служители на СДВР подали сигнал към шофьора на микробус „Фолксваген Шаран“ за спиране и извършване на проверка. Мъжът не изпълнил полицейското разпореждане и продължил, съобщиха от МВР.

Незабавно били предприети заградителни действия. След кратко преследване бусът бил спрян и, въпреки оказаната съпротива от страна на водача, полицейските служители предприели действия за проверка. В превозното средство са установени 12 мъже – чужди граждани, по думите им, от Афганистан.

Шофьорът на микробуса Б.Б. /58 г./ от София, криминално проявен и осъждан, и чужденците са отведени в столично районно управление.

Продължава работа по установяване на самоличността и произхода на чуждите граждани и изясняване на всички факти около случая.

Това се случва на фона на разпространената от Държавния департамент на САЩ информация, че има заплаха, насочена срещу неуточнена автобусна линия в района около хотел "Плиска" в столицата. Същевременно главният секретар на МВР Георги Костов отказа да коментира съобщението от Facebook. В рамките на вчерашния ден има много сигнали, но няма констатирана конкретна заплаха, каза Костов пред Нова телевизия.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес