Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожар горя на ул. "Алабин" в София

06 октомври 2017, 08:22 часа • 995 прочитания

Пожар е горял снощи близо до останките от сградата-убиец на улица "Алабин" в центъра на София. Горяли са изоставени строителни материали и натрупани отпадъци, съобщи БГНЕС.

5-етажната сграда в центъра на София се срути на 19 септември 2006 г. Тогава загинаха в кола, минаваща по ул "Алабин" две момичета - 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова. Обвинени бяха четирима души - собственикът на сградата Георги Кирчев - управител на фирма "Хрисома", собственик на сградата, инженер Петър Петров, натоварен да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов - управител на А3-Архитектура и изпълнение и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ "Медия Манчо". Повече от 6 години след инцидента – през ноември 2012 г., Софийски градски съд (СГС) повдигна обвинения за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие.

Досега се правят многократни опити делото да се доведе докрай.

В годините назад проверка в Търговския регистър показа и, че "Хрисома" ООД на близките до Иван Костов Георги и Мая Кирчеви е един от големите длъжници на КТБ. Дружеството е теглило 2 кредита от банката на обща стойност 1,67 млн. евро.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес