Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поискаха задържане под стража за прокурорския син от Перник, след като наруши домашния арест

02 ноември 2022, 16:06 часа • 2112 прочитания

Прокуратурата поиска изменение на мярката за неотклонение от домашен арест на задържане под стража срещу Васил Михайлов - синът на бившия зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов. Това обяви Георги Иванов от Софийска районна прокуратура.

"Бяха представени доказателства от последните часове, включително и информацията, предоставена ни от Министерство на правосъдието. Прокуратурата продължава да бъде последната преграда между престъпността и българските граждани. За нас няма значение длъжността на даден обвиняем. Прокуратурата взема всички мерки за защита правата и интересите на българските граждани, като всички граждани са равни пред закона и разследването ще бъде приключено възможно най-скоро", добави Иванов, цитиран от БГНЕС.

Той каза, че ще бъде внесен обвинителен акт срещу Михайлов в Софийския районен съд.

Припомняме, че Васил Михайлов бе задържан преди пет месеца заради системен тормоз над жители на Перник. Миналата седмица той бе пуснат от съда под домашен арест, но се установи, че го е нарушил.

Прокурор Иванов потвърди, че обвиняемият е посетил питейно заведение в Перник, намиращо се до дома му. Правосъдният министър Крум Зарков е разпоредил проверка.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на бащата на обвиняемия - Бисер Михайлов. Той заяви, че прокурорът трябва да поеме морална отговорност за действията на сина си.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес