Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пияни младежи трошат и уринират край Голямата базилика в Пловдив

08 април 2024, 13:57 часа • 1401 прочитания

Рускоговорящи пияни вандали изпочупиха стъклено пано край Голямата базилика в Пловдив, съобщава Bulgaria on air. На мястото, където е станал инцидентът, временно е сложено плексигласово стъкло, за да се предотврати нов инцидент.

Видеокамери са заснели случилото се. Записът показва група от няколко младежи, един от които удря няколко пъти с крак стъкленото пано на оградата и го чупи. Групата е излязла от близък бар, предава bTV.

„Освен счупеното стъкло, тук са уринирали пред Базиликата, повръщали са, има счупени бутилки от бира“, казва пред bTV директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Елена Кантарева.

Още: Пияни от Раковски се скараха в магазина, единият извади нож

Сигнал в полицията

Сигнал в полицията не е подаден, въпреки че по време на инцидента в Базиликата имало двама служители на „Общинска охрана“. Директорът на „Общинска охрана“ Димитър Палашев призна, че има пропуск и полицията е трябвало да бъде уведомена. „Ще проследим как са се случили събитията, като всеки един, който е бил на смяна, ще даде писмени обяснения. Където има пропуски, ще има и наказания“, обясни той.

Директорът на „Старинен Пловдив“ подава днес (8.04) сигнал в полицията. На среща в общината ще иска и засилване на охраната край обекта.

Още: Десетки пияни и дрогирани са хванати зад волана през изминалото денонощие

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес