Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петима митничари от Малко Търново с обвинения за подкуп

20 октомври 2017, 14:52 часа • 1615 прочитания

Петима от митнически служители, работещи на пропусквателния пункт в Малко Търново, вече са с повдигнати обвинения, съобщи говорителят на Главната прокуратура Румяна Арнаудова.

Припомняме, че при вчерашната акция на ГДБОП бяха задържани общо 20 лица, но само срещу петима от тях има повдигнати обвинения.

„Обвинени са в това, че от началото на май 2017 г. до момента са се сговорили да осъществяват престъпления по служба и да искат са подкупи.”, коментира Арнаудова.

Тя уточни, че всички лица са с взети мерки за неотклонение „парична гаранция”. За четирима от тях тя е по 2 хиляди лв., а за началника на митническия пункт е 3 000 лв.

„Вчерашния ден са извършени 32 претърсвания – на територията на митничиския пункт, на жилища, офиси и автомобили. При тези претърсвания е установена сумата около 10 000 лв. Тези пари ще бъдат задържани, докато се установи техният произход.”, допълни говорителят на главния прокурор.

Арнаудова опроверга информацията, че нашите митничари са били заместени от полски служители.

„Създадена е предварителна организация, така че в максимално кратко време да е затворен този пункт. Повече от това не мога да кажа. На територията на пункта не е имало чужденци.”, категорична е Арнаудова.

Тя допълни, че задържаните служители са вземали рушвети от шофьори на леки и на товарни автомобили. Максималната присъда, която могат да получат, е до 6 години лишаване от свобода.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес