Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пет ниви с канабис откриха в последните дни (СНИМКИ)

30 август 2023, 14:17 часа • 3066 прочитания

Пет ниви с канабаис са открити през последните дни, четири от тях са в област Благоевград, и една в Бургас, каза на брифинг днес директорът на ГД „Гранична полицияАнтон Златанов, предаде БГНЕС.

Снимка БГНЕС

„Унищожават се пет ниви, засадени с канабис, в землищата на Струмяни, Петрич, Златарево и Бургас, те с в труднодостъпни места“, каза на място пред репортерите директорът на ГД „Гранична полиция“.

Нива, маскирана с лозе

Още: Хванаха мъж и жена, отглеждали голяма нива с канабис в Кюстендилско

Показаната от главния комисар нива е сравнително малка, но една от най-леснодостъпните, но пък е затворена от всякъде, за да не се вижда.

Снимка БГНЕС

Граничните служители взеха проби от нивата, съцветията реагираха на канабис, който бе от тридесетина корена, засадени над лозе в района на пилона с националния флаг край село Илинденци, известно с лозята и бялото вино „Керацуда“.

Акцията против наркоразпространението се провежда пред началото на учебната година, за да не достига дрогата до учениците.

Снимка БГНЕС

“Откриваме вините по сведения на местните хора, но и по други способи“, каза главен комисар Златанов.

Още: Разбиха две наркооранжерии край Шумен

Според него за този месец са унищожени 870 кг. канабис. Образувани са 14 досъдебни производства, задържани са осем души, като един се е опитал да избяга, спрян е с предупредителен изстрел. Повдигнати са 6 обвинения.

Още: Разбиха наркооранжерия във Варна

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес