Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отстраниха окончателно от длъжност кмета на Брезово

04 ноември 2014, 18:05 часа • 14500 прочитания

Пловдивският окръжен съд потвърди отстраняването от длъжност на кмета на Община Брезово Радню Манолов, зам. - кмета Димитър Томов и секретаря на Общината Стойна Малешкова. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата-Пловдив.

Налице са всички основания, предвидени в чл. 69 ал. 1, НПК, за отстраняването на тримата от длъжност. Тримата са привлечени като обвиняеми за умишлено престъпление от общ характер, извършено във връзка с работата им и има достатъчно основания да се счита, че служебното им положение ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

Съдът прецени, че продължаващото пребиваване на обвиняемите на местоработата им ще затрудни разследването.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Манолев беше задържан на 23 октомври. Той беше обвинен за извършването на подправяне на документи с невярно съдържание, поставяйки нотариални заверки върху тях.

На длъжностните лица от местната администрация са повдигнати обвинения за това, че от месец август 2013 г. до края на месец май 2014 г. са склонили други лица и са подпомогнали прехвърляне на натрупани суми по индивидуални партиди от един пенсионен фонд в друг. Това е станало чрез фалшифициране на нотариално заверени декларации, които са удостоверили невярното обстоятелство, че подписите на заявителите са положени в присъствието на обвиняемите лица.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес