Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откраднат от село до Сандански банкомат беше намерен с всички пари в него

10 юли 2017, 15:48 часа • 3656 прочитания

Банкоматът, изтръгнат към 4:00 часа тази сутрин от мястото си на входа на кметството в село Катунци, беше открит във водосток край пътя за прохода Попови ливади и град Гоце Делчев. Оказа се, че парите не се взети, предаде БГНЕС.

Към 4:00 часа тази сутрин бе изтръгнат банкоматът на входа на кметството в Катунци, където се намира и полицейският участък, в него работят двама полицаи. Близо 1,4 километра крадците му, които са били с микробус и джип, са го влачели подире си, докато машината не е паднала на 2 метра под нивото на пътя. Рано следобед устройството беше извадено от водостока от преминаващ и натоварен с трупи товарен автомобил, който е оборудван с кран.

По неофициална информация парите са в банкомата и не са повече от около 20 000 лева.

Свидетели на дръзкия грабеж са три момчета от Катунци, един от които снимал дори клип, който е предоставен на полицията. Според децата, едно от които изтичало да уведоми кварталния полицай, микробусът дал на заден, но не могъл да се качи по стълбите, след което отстъпил мястото си на джипа, който закачил банкомата и го издърпал. Алармата се включила, а джипът, влачейки след себе си завързания с въже банкомат, се отдалечил.

"Бяха трима едри и с маски, видяха ни, но не се притесниха, все едно не правеха нищо незаконно", разказа едно от момчетата. "Беше като на филм, все едно "Бързи и яростни" гледахме, крадците не си даваха никакъв зор, целият обир трая към 15 минути”, допълни то.

Банкоматът е бил зареден последно преди седмица с 60 000 лв., като се смята че при изтръгването му в него не е имало повече от 15 000-20 000 лв. Работата по случая продължава.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес