Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От отнета книжка за неплатени глоби плевенски полицаи стигнаха до 10 кг марихуана, пистолет и заглушител

11 октомври 2018, 12:31 часа • 2139 прочитания

От отнета шофьорска книжка за неплатени глоби плевенски полицаи стигнаха до 10 кг марихуана, заглушител и пистолет. По случая е образувано досъдебно производство. В ареста с прокурорска мярка за неотклонение е прибран 38-годишен жител на град Трън Пернишко. Това съобщи днес Областната дирекция на МВР в Плевен.

Оперативните действия са започнали на 9 октомври след обяд. При разклона за рафинерията "Плама" край село Ясен униформените спрели за проверка лек автомобил "Мерцедес". Оказало се, че зад волана седи 38-годишна жена от София, която шофира без книжка – свидетелството X било отнето заради неплатени глоби. В колата пътувал и 38-годишният мъж.

Полицаите обаче претърсили возилото и попаднали на два черни платнени сака с четири запечатани найлонови чувала със суха зелена трева. При направените експертизи станало ясно, че тревата е марихуана - с общо тегло 9.592 кг. Намерен е и заглушител за огнестрелно оръжие.

На другия ден полицаите претърсили жилището на мъжа и намерили още 6 грама марихуана, една плочка хашиш, пистолет със заличен сериен номер и поставен пълнител с три бойни патрона, както и един пълнител с поставени пет патрони. Назначени са експертизи на незаконния арсенал.

На 10 октомври 38-годишната е разпитана в качеството й на свидетел пред дежурен съдия в Плевенския районен съд. 38-годишният е привлечен в качеството на обвиняем. Разпитан е пред служебен защитник. С постановление на прокурор му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража за срок до 72 часа" и е приведен в ареста към затвора Плевен.

Снимка: Архив

 

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес