Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още няма заподозрян за бомбата в "Младост"

03 май 2017, 07:41 часа • 1079 прочитания

Засега нямаме заподозрян, и днес (3 май) продължават разпитите относно намереното вчера (2 май) в "Младост 1" самоделно взривно устройство. Това заяви шефът на СДВР Младен Маринов. Маринов добави, че все още не е готова окончателната експертиза за това каква точно е била бомбата и каква поразяваща сила е имала.

Вчера 92 май) Маринов заяви, че бомбата по-скоро е направена за сплашване, но не е толкова силна, че да убие човек. Той обаче уточни още тогава, че "още не може да се каже какво е веществото, което е трябвало да възпроизведе взрива и какво е неговото количество".

Полицай номер едно на София уточни и, че няма заподозрени за случилото се. Той увери, че полицията се отнася много сериозно към случая със самоделната бомба.

Същевременно кметът на „Младост” Десислава Иванчева предложи пред Нова телевизия строежи като този до блок 70, край който беше намерена бомбата, да могат да бъдат изместени в „Младост” 4, където имало подходящи общински земи. Тя поиска и да бъде приет референдумът относно застрояването на "Младост", който беше отхвърлен от Столичния общински съвет.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес