Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още един от задържаните на ГКПП-Лесово влиза в ареста

13 ноември 2014, 16:56 часа • 17456 прочитания

Специализираният апелативен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и на петия митничар Димитър Шопов от ГКПП – Лесово, предаде Агенция "Фокус".

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, тъй като са налице доказателства за участието му в престъплението. В секретните материали по делото е налице, че е имало среща с Димитър Колев, при която Димитър Шопов му е предал плик. Според доказателствата парите от корупционни действия са предавани на Колев, информира агенция "Фокус".

Налице е реална опасност от извършване на ново престъпление, като има и опасност лицата да въздействат върху показанията на вече разпитани свидетели, както и на такива, които предстои да бъдат разпитани. Поради това адекватната мярка за неотклонение е „Задържане под стража“.

На предишното заседание по делото съдът пусна от ареста без никаква мярка за неотклонение Димитър Шопов и остави останалите 4-ма митничари в ареста. Сега Специализираният апелативен съд отмени това решение, припомня "Фокус". 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес