Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Охранител на банка счупи ръката на онкоболен, защото носел маска

23 май 2019, 06:05 часа • 4468 прочитания

Охранител в банка в центъра на Сливен счупи ръката на онкоболен мъж, защото човекът носел маска, предаде bTV.

Случаят е фрапиращ, тъй като касае и сигурността на банковия клон. 57-годишният Валентин Димитров се опитал да влезе в офиса, за да плати такса от 4 лв., но бил спрян на входа заради медицинската маска, която носи. Опитал да обясни, че е тежко болен и тя го пази от инфекции, но охранителят първо го избутал навън, после решил да му сложи белезници, при което така му извил ръцете, че счупил едната.

Заради случилото се се наложило Валентин да бъде спешно опериран, а на всичкото отгоре непредвидената хирургическа интервенция провалила насрочена предварително животоспасяваща трансплантация на стволови клетки, която ще трябва да бъде направена на по-късен етап.

Заграждат външната врата и аз оставам навън, казвам: "Хора, имам работа. Трябва да си свърша работата в банката,защото ми предстои лечение. Може би една година няма да мога да излизам от стая. Единият от гардовете дойде до мен, изправи се както правят боксьорите преди мач – нос до нос, лице в лице, и в този момент усещам гадната болка на счупената ръка, защото той ми хваща ръката и я извива". Това гласи краткият разказ на Димитров.

От болката мъжът пада пред банката и остава там до идването на линейката. "Лежеше на земята и викаше, че много го боли ръката. Мъчиха се полицаите да го вдигнат, но неуспешно. Охранителите стояха там отгоре, имаше 2-3 жени и си говореха", разказаха очевидци.

Другият охранител оправдава колегата си: "Присъствах, но господинът не залитна. Просто каза: "Ръката ми!" и легна. Той се отпусна сам – това видях аз".

В отговор от банката казаха за bTV, че не носят отговорност за инцидента, в който не са замесени техни служители. Въпреки това осъждат агресията и ще помогнат за лечението на клиента си.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес