Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвиняват Ангел от Овчеполци за побой по ксенофобски подбуди

19 април 2016, 13:10 часа • 1177 прочитания

За причиняване на лека телесна повреда на непълнолетен по хулигански и ксенофобски подбуди е обвинен 24-годишният Ангел Калеев от пазарджишкото село Овчеполци.

Младежът бе задържан, след като в сниман вероятно от самия него клип се вижда как пребива 17-годишен ром от същото село, само защото му е казал, че двамата са равни пред закона. След като не е намерен от полицията на домашния си адрес, Калеев е открит в Черногорово и е арестуван вчера преди обяд. Районната прокуратура в Пазарджик удължава ареста му за 72 часа.

До момента е установено, че на 16 април в родното си село Ангел е нанесъл побой на 17-годишния Митко от същото село, като кадри от посегателството са били разпространени в интернет.

Клипът показва как Калеев предизвиква Митко да му каже, че двамата са равни. След това го удря първо с лявата ръка по главата, докато с дясната снима.

Заповядва му да легне на асфалта и започва да го рита по лицето и тялото, като повтаря: "Какво каза, че аз със теб съм равен, аз циганин ли съм, бе?!". Момчето стене от болка, трие кръв от носа си и признава, че не е равен с българина. Следва ново "Лягай долу!" и изтръгване на още едно признание, че двамата не са равни, защото биячът не е циганин.

Предстои изготвяне на искане до Районен съд-Пазарджик за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес