Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвиненият за убийството на Милен Цветков застава пак пред съда

10 ноември 2020, 07:21 часа • 3301 прочитания

Софийският апелативен съд (САС) ще гледа мярката за неотклонение на Кристиан Николов, убил в катастрофа журналиста Милен Цветков, предаде репортер на БГНЕС. Припомняме, че навръх Великден тази година джипът, управляван от Кристиан Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на няколко упойващи вещества. От тогава Николов е в ареста.

Преди седмица Софийски градски съд остави в ареста Кристиан, като не уважи молбата мярката му да бъде изменена в по-лека. Определението на СГС можеше да се обжалва пред апелативните магистрати. Какво ще решат те за мярката на 22-годишния Николов, който е в ареста от април, ще стане ясно на 10 ноември. Обвинение във връзка с катастрофата има и майката на Николов, тъй като му е дала колата, с която е причинена катастрофата. Под отговорност бяха привлечени и другите, пътували в джипа на Николов – Симона Цветкова и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

В началото на октомври беше обявено, че Софийска градска прокуратура е приключила действията по разследването по водено досъдебно производство за извършено престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението. В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18:00 ч. на 19.04.20 г. при управление на лек автомобил „Ауди“ Николов нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие (ПТП) и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението – водача на спрелия на пътното платно лек автомобил марка „Субару“ Милен Цветков. От прокуратурата посочиха, че Николов е управлявал превозното средство след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес