Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова поредица вандалски прояви във влаковете у нас

19 октомври 2023, 08:09 часа • 2655 прочитания

Изпочупени и раздрани седалки, опустошени купета. Tова е резултатът от поредните вандалски актове в купетата по влаковете у нас.

ОЩЕ: Вандали нарязаха нови седалки във влак на БДЖ

"Пътниците често припознават вагоните като място, на което да се забавляват", каза в ефира на Нова телевизия Калин Маринов, началник на маркетинга в "Български железници". 

"Предприели сме мерки, за да подобрим качеството на услугата. Актуализирахме графиците на почистване на вагоните съгласно този за движението. Закупили сме специализирани машини за силно замърсени седалки и тапицерии", съобщи той.

И уточни че амортизацията често се дължи на възрастта на самите вагон - някои са 50-60 годишни и няма как да бъдат почистени без специализирана техника. "Ще закупим още машини за почистване, имаме и професионални почистващи машини на седалки", увери Маринов.

ОЩЕ: Георги Гвоздейков: Липсват работници в БДЖ и НКЖИ

Той съжали, че някои пътници оставят багажа си по седалките, както и че раздират седалките. "Такива случаи не са рядкост. Искам да напомня на  гражданите, които ползват железницата, че тя е за тях. И да апелирам да поддържат чистота и хигиена", призов Маринов.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес