Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов брутален случай: Дупчене с отвертка по жена е "лека телесна повреда"

27 август 2023, 09:37 часа • 6476 прочитания

Поредна новина за случай на домашно насилие с тежки последици за жертвата - 24-годишна жена от Пловдив е била пребита и дупчена с отвертка от 27-годишния си съпруг.

Първоначално обаче съдебномедицинската експертиза определя случилото се като лека телесна повреда, както бе и при нападението над Дебора от Стара Загора. Впоследствие е променена на средна телесна повреда.

Още: ДНК на Дебора по Георги може и да няма: Прокуратура засекрети случая

Дупчене с отвертка и удари в гръдния кош

"Всичко стана в Германия. Той употребяваше наркотици. Мислеше, че му изневерявам. Няколко пъти му отговарях, че не съм изневерявала, а той се ядоса още повече и започна да ме удря", разказва пострадалата пред bTV в разследване на Тина Ивайлова. Благодарение на тези показания е подаден сигнал и мъжът е задържан.

Жената отива в Германия със съпруга си, където на детето им трябва да му бъде направена операция.

Още: Насилие: Мъж от Казанлък причини телесна повреда на германка

Тормозът срещу 24-годишната жена продължил три дни. Включвал е и удари с тръба. "Той каза, че за всеки следващ грешен опит ще ме дупчи с отвертка, която извади от багажника. Извади пистолет, стреля срещу мен, започна да ме удря в гръдния кош", разкри жертвата на домашно насилие.

Родителите на жената не искат да дават гласност до момента, в който съдебният медик определя състоянието ѝ като лека телесна повреда. "Надупчена, насинена... трябва човек да умре, за да се пише средна или тежка телесна повреда. Благодарение на такива лекари престъпниците живят на свобода", казват те.

Още: "Тате ме снима гола и бие мама": Баща отвлече детето си и не иска да го върне на майка му

"Ще направя невиждано убийство"

Авторът на журналистическото разследване е провела разговор и с обвинения Денис. От него е разбрала, че е бил вдъхновен от случая с Дебора и дори си е приготвил машинка за подстригване.

"Нещо, което се е случило в Германия, си остава в Германия", казва той пред bTV.

„Идвам за вас и ви взимам живота. Ще направя убийство, невиждано досега. Ще затворя жертвата в чували с камъни и ще я хвърля на дъното на някое пловдивско езеро. В най-лошия случай на 10-ата година съм вънка (от затвора - бел. ред.)" - това гласят записи на мъжа, предоставени от негови приятели.

Снимка: БГНЕС

Още: Таня Боева разказа за ужасното домашно насилие, което е преживяла

Криминално минало

Денис е осъждан 7 пъти като пълнолетен и непълнолетен – за кражби, хулиганство, разпространение на наркотици и управление на МПС без книжка. Има и дело за побой над колега на съпругата му в Германия. Системно употребява и разпространява различни видове наркотични вещества.

Задържан е в дома на майка му. Малко преди това я наранил, защото тя защитила съпругата му.

"Той загуби семейството си, загуби жена си, загуби детето си", казва майката на Денис.

Постоянен арест

Мъжът остава в ареста за постоянно. Пловдивският окръжен съд му налага най-тежката мярка "задържане под стража". Прокурорът представя и допълнителна справка по съдебна медицина, касаеща телесната повреда – счупени ребра, като новото заключение е средна телесна повреда.

Пред съда Денис отрича вината си. Иска гривничка за домашен арест и да види детето си.

С повдигнати обвинения е за 6 престъпления, включително принуда, грабеж, домашно насилие и др.

Още: Втора медицинска експертиза - невъзможна: Нужни са стандарти, смята адвокат по медицинско право (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес