Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Настаниха в психиатрия мъжа, нападнал зам.-директор на столично училище

26 септември 2024, 12:08 часа • 456 прочитания

Мъжът, нападнал зам.-директор на училище в ж.к. „Хаджи Димитър“ в София, е настанен за изследване на психическото състояние в болница. Това е станало по разпореждане на Софийска районна прокуратура.

Как се стигна насилието? 

На 24 септември Л.К. решил да се разходи и влязъл в двора на 42 СОУ в София. Той видял зам.-директора на училището, който му казал да излезе оттам. Мъжът не го сторил, а се приближил до него и му нанесъл удари в областта на лицето и гръдния кош.

ОЩЕ: Задържаха мъж, пребил зам.-директор в двора на столично училище

По случая е образувано досъдебно производство. В материалите по разследването има данни, че лицето може да страда от психично заболяване. Л.К. е опасен за себе и за околните, посочват от прокуратурата.

Наблюдаващ прокурор е разпоредил нападателят да бъде настанен незабавно в психиатрично заведение, където да бъде прегледан и да бъде изготвена съдебно психиатрично-психологична експертиза, която да установи какво е състоянието му.

ОЩЕ: След зверски побой в дискотека: Двама братя са със счупени носове и зъби

Регистрираните през настоящата година случаи на агресия и тормоз в образователни институции са 3378, каза преди дни Камелия Николова, главен секретар на Държавната агенция за закрила на детето. Регистрираните случаи на насилие над дете в образователни институции са 223, на насилие над учител – 267.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес