Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Намерените мъртва майка и син в кв. Лагера: Медицинска сестра и синът й прикован към инвалидна количка

17 февруари 2022, 07:25 часа • 33336 прочитания

Преди ден майка и син бяха намерени мъртви в апартамент в софийския квартал “Лагера. Първоначално се разпространяваше информация, че двамата са водели ”клошарски живот". Какво се оказва обаче?

Възрастната жена е медицинска сестра, а синът й е прикован в инвалидна количка. Старицата сама се е грижила за него. Помощ от социалните служби не е получавала въпреки напредналата си възраст“. Това разказа Вера Иванова от „Системата ни убива“.

Тя се е срещнала със съседи на починалите майка и син. По думите им жената е издъхнала върху детето си. Не й е правена аутопсия, за да се разбере причината за нейната смърт. Поради липса на грижи синът също е починал. Не е ясно обаче кога. Съседи се усъмнили, че са мъртви, тъй като не са ги виждали с дни. В същото време от апартамента им се носила ужасна миризма.

 „Ние знаем за още много такива случаи. Това е нашият кошмар от години. Защото това е най-логичният край за всяка една от нас и децата ни, когато няма адекватна социална политика, която да мисли за хората. Затова се борим от години за въвеждането на Механизма за лична помощ и закон, който да го урежда. Затова е толкова важен Законът за лична помощ, който дава живот за нашите деца и след това, когато си отидем от този свят. Години сме по улиците и протестираме, но разбиране няма. Няма и от сегашните политици! До следващата прикрита и не забелязана смърт!“, коментира случая Вера Иванова.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес