Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 20 ученици нанесоха тежък побой на осмокласник в пловдивска гимназия

25 октомври 2022, 15:39 часа • 3593 прочитания

Над 20 ученици от професионална гимназия по автотранспорт в Пловдив са нанесли тежък побой на свой 15-годишен съученик. Той е бил откаран в болница.

Инцидентът е станал още вчера и директорът на училището веднага е подал доклад в Регионалното управление на образованието. От МОН също са уведомени.

МВР в Пловдив съобщава, че извършва проверка на сбиване между ученици, като инспекторът от Детска педагогическа стая към 6-о РУ е бил уведомен за случая днес.

Единадесетокласници нападнали ученик от 8-и клас по време на голямото междучасие в понеделник, в близост до гимназията. По данни на родителите на пострадалото момче – то няма сериозни наранявания. Оказана му е медицинска помощ.

Самоличността на извършителите на побоя, както и причините за възникване на конфликта, тепърва се установяват, допълват още от пловдивската полиция.

Местната медия Plovdiv24 пише, че спорът започнал, след като единадесетокласниците нахлули в класната стая на една от паралелките от 8-и клас и започнали да се подиграват със „зайците“ в гимназията. Едно от момчетата отговорило в опит за самозащита – именно то по-късно се оказало навън заедно с извършителите на побоя и въпреки че се извинило за думите си, те го свалили на земята с удари. Момчето е получило кръвотечение от носа, каза началникът на РУО Антоанета Пакова.

Директорът трябва да извърши разследване на случая и да предложи на педагогическия съвет какви санкции да се наложат.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес