Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъж уби млада жена в Шумен

09 септември 2024, 11:02 часа • 968 прочитания

30-годишен мъж е задържан за извършено убийство в Шумен.

Убийството

Сигнал за тежкото криминално престъпление е получен малко преди 16 часа на 8 септември в оперативна дежурна част на областната дирекция в града. Към жилище на ул. „Цар Освободител“ в Шумен незабавно са насочени полицейски екипи. В апартамент на първи етаж на жилищен блок криминалисти установили безжизнено тяло на 28-годишна местна жителка.

Още: Французин прободе смъртоносно партньорката и двете си деца

Насилие

При извършения първоначален оглед са открити следи от насилие. Уведомен е дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в областния град. Сформирана е оперативно-следствена група и е извършен щателен оглед на местопроизшествието. Съдебен лекар е установил порезни рани в областта на шията и китките на жената.

Версия

Изградена била първоначална версия, според която 30-годишен мъж, приятел на загиналата е заподозрян за престъпното посегателство. В резултат на проведени множество оперативни и процесуално -следствени действия, часове по-късно той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Иззети са множество веществени доказателства, сред които и нож.

Още: Завърнал се от фронта руснак призна, че е изнасилил и убил 11-годишно момиче

Извършителят

Извършителят на тежкото криминално престъпление сменил версиите за случилото се пред криминалисти няколко пъти. Часове по-късно направил самопризнания. Предстои да му бъде повдигнато обвинение. Мъжът не е криминално проявен, не е осъждан. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокурор от окръжната прокуратура в Шумен.

Действията по документиране на тежкото престъпление са проведени от криминалисти на РУ-Шумен, ОДМВР- Шумен, под наблюдение на Окръжна прокуратура.

Баща уби сина си с дървен кол в Монтана

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес