Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъж с обгаряния след взрив на детски надуваем балон

10 юли 2023, 11:47 часа • 1021 прочитания

Мъж от Казанлък е със сериозни наранявания, след като надуваем детски балон се взриви на терасата на къщата му.Това съобщи по БНР самият потърпевш Иван Шопов. Надуваемата играчка е закупена от центъра на града, вероятно от преминаващ търговец.

По думите на Шопов балонът стоял известно време залепен на тавана в едната от стаите на дома му. Играчката спаднала и мъжът решил да я надуе отново, за да може датето му да продължи да се забавлява с нея. Излязъл на терасата, запалил цигара, до него бил и балонът. Огънчето от цигарата попаднало върху играчката и тя се взривила. В резултат - мъжът е с обгаряния по краката и е на домашно лечение. "Можеше да не съм аз, а дъщеря ми, не искам да си представя какво щеше да ѝ се случи. Не съм и подозирал, че детска играчка може да се превърне в бомба", коментира Иван Шопов.

ОЩЕ: Балон с хелий се възпламени, дете е с изгаряния

Майката на детето му, Красимира, също е в шок от случилото се. Тя изказа предположение, че вероятно играчката е била пълна с друг вид газ, да се стигне до взрив.

От БНР са се свързали с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Очакват отговор на въпроса възможно ли е балонът да е бил пълен друг вид газ, а не с хелий и има ли подобни сигнали, колко са те на броя и какви са мерките, които са взели от Агенцията

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес