Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МВР ще разпитва Ахмед Доган дали се кани да убива Пеевски

11 октомври 2024, 17:44 часа • 2875 прочитания

Прокуратурата иска от МВР да провери дали наистина Ахмед Доган е планирал да поръча покушение срещу Делян Пеевски. Това се разбра от думите на вътрешния министър Атанас Илков, който днес (11 октомври) обяви, че ще бъдат призовани хората, които "протичат по сигнала" - като не изключи и Ахмед Доган.

Припомняме, че вчера беше разпространена информация, че Доган планира да убие Пеевски. Или поне това твърди основният свидетел по делото срещу Джейхан Ибрямов – Мирослав Тодоров, в показанията си пред прокуратурата. Макар това твърдение да няма връзка с предмета на разследването, което е за подкуп, то е използвано като аргумент за задържането на Ибрямов. Още: Гюнер Тахир: Пеевски е чуждо тяло в ДПС, и то не заради етническия му произход (ВИДЕО)

Първото заседание по мярката за неотклонение на Ибрямов се проведе при закрити врата, без ясна причина за това, припомня Mediapool. Прокурорът, който води делото, е избрал да представи три цитата от свидетелските показания на Тодоров. Един от тях гласи:

"Искам да посоча че по време на същата среща Ибрямов ми спомена, че Ахмед Доган му е казал, че нямало да е все така и че по-натам ще убият момчето като имаше предвид Делян Пеевски. Каза, че са говорили вероятно да го застрелят като ми показа с пръсти формата на пистолет, но само да намерят парите за това". 

Това не е първият път, в който се разпространява информация за предполагаемо убийство на санкционирания по "Магнитски" депутат. През 2014 година бяха задържани трима мъже - Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев, като тогава прокуратурата съобщи, че те са подготвяли атентат срещу Пеевски.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес