Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МВР прави масови проверки по пътищата заради катастрофите от последните дни

15 декември 2019, 10:42 часа • 1839 прочитания

Няма загинали при ПТП през нощта в страната. От събота вечер МВР започна операция в цялата страна за контрол на движението по пътищата, съобщава БНР. Причината за акцията са зачестилите катастрофи през последните дни, включително с деца.

Операцията се провежда на територията на всички областни дирекции на МВР в страната. По заповед на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов полицейските автомобили трябва да се движат с включени лампи, за да респектират водачите на пътя.

Заради акцията на МВР по пътищата у нас са изкарани и допълнителни патрули, като на места са повикани и служители, които са в почивка. Действията се контролират от директорите на областните дирекции на МВР в страната и лично от главния секретар на МВР.

В събота вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че полицията, пожарната и Пътната агенция ще работят вече  заедно в нов координационен център. Целта на звеното е при възникване на инцидент всички отговорни институции да реагират своевременно. Центърът няма да изземва функциите на спешния телефон „112“. Дежурните оттам ще подават сигналите на центъра. Подробности за новата структура можете да ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.

Очаква се акцията на МВР да продължи и през предстоящите коледни и новогодишни празници, когато се очаква движението да бъде интензивно.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес