Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Моторист се блъсна в скала край Асеновград

22 март 2019, 15:55 часа • 10545 прочитания

Двама мотористи пострадаха тежко при катастрофа днес на празника си, край село Бачково. Инцидентът възникна в ранния следобед на главния път между Асеновград и Смолян. Сигналът е постъпил на телефон 112 малко преди 14:00 ч. На място са пристигнали два екипа на Бърза помощ, полиция и пожарна. Катастрофата се е случила при завой, в района на завод за бутилиране на вода.

От пресцентъра на МВР съобщават, че рокерите са се ударили в крайпътна скала. Все още няма официална информация за състоянието на пострадалите, които са момче и момиче - и двамата на по 21 г. Откарани са в болница. Свидетели на катастрофата казват, че по-тежко пострадало е момчето. Не се съобщава и самоличността на мотористите.

На местопроизшествието се извършва оглед. Движението по пътя Асеновград - Бачково е затруднено, като автомобилите се пропускат само в едната лента и преминаването им се регулира от полицейските служители. Причините за инцидента са в процес на изясняване.

Мото сезон 2019 г. в Асеновград започна с поставяне на цветя пред паметника на цар Иван Асен II в града. Рокерите от Мотоклуб „Торнадо” и кметът на общината доктор Емил Караиванов се поклониха пред паметта на българския цар, по повод 789 години от победата му при Клокотница над епирския владетел Теодор Комнин.

След това рокерите потеглиха към Бачковския манастир, за да осветят моторите си за безопасно пътуване през новия сезон.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес