Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мото-Пфое: Джипът на Горанов е снет от издирване, върнат му е за ползване

21 март 2022, 18:42 часа • 10038 прочитания

На 22 февруари тази година Мото-Пфое е известено писмено от страна на МВР РДГП Драгоман, че автомобилът Toyota Landcruiser е снет от издирване. Въпросният автомобил беше иззет, след като в края на миналата година бившият финансов министър Владислав Горанов опита да премине границата със Сърбия, но се оказа, че колата е издирвана от Интерпол. По случая тече и разследване за престъпление по служба.

Според направените експертизи няма интервенции по автомобила, той е изряден и може да бъде получен обратно от собственика си Мото-Пфое. Непосредствено след получаването му, автомобилът Toyota Landcruiser е върнат на лизингополучателя си и е във владението му и към момента, уточняват от дружеството.

Припомняме, че на 18 декември миналата година бившият финансов министър Владислав Горанов беше спрян на границата в посока Сърбия, тъй като колата му се оказа издирвана от „Интерпол“ по искане на Русия. Бившият министър беше пуснат от граничарите да се върне в страната. Няколко часа по-късно той отново се върна на граничния пункт, но с друг автомобил, с който беше пуснат да влезе в западната ни съседка. Впоследствие колата Toyota Landcruiser бе иззет на ГКПП Калотина от полицията.

По-късно Горанов обясни пред bTV, че въпросният автомобил е закупен чисто нов от "Мото Пфое" през март 2020 г. и е регистриран от тях в КАТ. Той подчерта, че не той е регистрирал колата и тя не е собственост на лизингополучателя, а на фирмата. По негови думи това е първо излизане на автомобила от страната. 

Заради случилото се на границата, на МВР министъра Бойко Рашков многократно беше поставян въпросът ще има ли наказания за полицаи, след като Горанов беше пуснат да отиде до Сърбия след констатация, че джипът му е издирван. Досега е известно, че има дисциплинарна проверка и няма информация за наказани.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес