Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Монбат АД си търси нов изпълнителен директор, назначава прокурист

03 юни 2020, 21:13 часа • 8867 прочитания

Бордът на директорите на Монбат АД инициира процес по назначаване на нов изпълнителен директор, следвайки оставката на Атанас Бобоков, съобщиха от дружеството. Междувременно Бордът назначи Димитър Костадинов като втори прокурист, който да поеме ръководството на компанията и да гарантира продължаването на обичайната дейност.

Припомняме, че Бизнесменът Атанас Бобоков обяви, че се оттегля от поста изпълнителен директор на компанията за акумулатори Монбат АД. Това става ясно от негово изявление, разпространено от компанията до борсата. Той обаче остава председател на Съвета на директорите. "С оглед стабилността на представляваната от мен компания Монбат АД и граденото с години доверие на инвеститорите с настоящото заявявам, че се оттеглям от поста си на Изпълнителен директор на дружеството Монбат АД", се казва в съобщението на сайта.

Атанас Бобоков и брат му Пламен Бобоков, са сред задържаните за аферата с боклуци, в която беше замесено и името на вече бившия заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков. Разследването е за организирана престъпна група, търгувала с внос на отпадъци.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес