Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младежи оцеляха по чудо след катастрофа край Казанлък, водачът е бил пиян

20 август 2022, 15:39 часа • 7598 прочитания

Двама младежи оцеляха по чудо след тежка катастрофа на пътя Казанлък - Стара Загора, край разклона за с. Черганово, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Колата им се е врязала в крайпътната мантинела, която след това буквално е разсякла автомобила.

Шофьорът и спътникът му са пострадали и са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък.

След направените кръвни проби е установено, че водачът е шофирал с 2,9 промила алкохол в кръвта. Направена е и проба за наркотици, като резултатите се очакват по-късно.

Движението по участъка с инцидента е затруднено, но пътят не е затворен.

Днес МВР пусна междинните резултати за деня от стартиралата специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Данните до момента показват, че на територията на цялата страна през последното денонощие са проверени над 9046 моторни превозни средства.

Извършен е контрол на 11858 водачи и пътници. До момента са съставени 2335 фиша и 710 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 22 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол.

Десет от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила,  12 - с над 1,2 на 1000, а четирима са отказали тест.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 28 души, а други шестима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.  

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа в събота, 20 август.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес