Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Митьо Очите вече е в съзнание

12 юни 2016, 15:34 часа • 10706 прочитания

Критично остава състоянието на простреляния на 8 юни в Слънчев бряг Димитър Желязков - Митьо Очите. Опасността за живота му остава, но той вече е в съзнание, съобщиха от отделение бургаската болница, където е настанен.

Травмите му са на бял дроб, корем, пикочен мехур и един от крайниците, като основният проблем остава загубата на кръв. Продължава да му се прелива кръв , заради което е възможно органите му да започнат "да изключват", предупреждават лекари.

Организмът му се поддържа изключително медикаментозно, като засегнати са черния дроб, бъбреците и червата, допълват бургаските специалисти, предава "Монитор".

Междувременно стана ясно, че са задържани шестима от осемте обявени за национално издирване, заради касапницата. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, която пристигна в Бургас специално за случая "Слънчев бряг".

Директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов потвърди, че само двама от обявените за издирване не са заловени. "Към настоящия момент имаме повдигнато обвинение, касаещо убийството. Работим по съпричастност към обстрелването на Димитър Желязков", каза той.

Общо 20 души бяха арестувани във връзка със стрелбата в черноморския курорт, но всички вече са освободени. Под стража остава само Тодор Славов, срещу когото има повдигнато обвинение за убийството на Александър Алексиев. Комисар Калоянов уточни още, че 31-годишният мъж има криминални прояви в миналото.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес