Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майката на Ивана: Прибери се вкъщи

08 март 2024, 08:04 часа • 1963 прочитания

Няма никкава следа и информация за изчезналата Ивана от Дупница. Търсенето на терен беше прекратено, продължават оперативните действия на полицията.

"Нека се прибере у дома. Няма да има никакви последици. Нито ще й се караме, нито нищо, просто да се прибере", апелира майката Мария в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Прекратяват търсенето на Ивана на терен

"Всеки ден обикалям близките села из района, но дори не знаем дали е наоколо. Ако знам къде е, веднага ще си я взема", каза бащата Георги.

"Благодаря на всички, които се включиха в търсенето й - полицаи, спасители, доброволци, горски служители, МВР. Също така призоваваме всеки, който види Ивана, да се обади в полицията и да подаде сигнал", каза майката.

Родителите предполагат, че нещо се е случило в деня, в който момичето изчезва. "Може би е била заплашена или ядосана и си е тръгнала. Исала е да ми се обади, но аз точно в този момент не могах да помогна на детето си. Полицията установи, че Ивана се е опитвала да се свърже с мен от телефона на една жена пред Военната болница. Точно в този момент обаче аз говорех с класната на дъщеря си. Тя ми се обади да отида в училището да й прибера раницата и нещата. Нямам представа защо си е оставила нещата", разказа жената.

ОЩЕ: Кметът на Дупница: Ивана е била натиквана в ъгъла вербално и невербално, защото е различна

Притеснените родители споделиха още, че Ивана веднъж е изчезвала. "Но я нямаше 2-3 часа следобед и после я намерихме. Беше с нас в Благоевград и изчезна, но баща й я намери. Беше отишла на гарата. Тримата бяхме отишли с колата, но тя се отдалечи и изчезна. За проблеми в училище ми е споделяла, но за някакви любовни проблеми не е споделяла с мен", каза още Мария.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес