Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

М. Марковски: Не е невъзможна сделка между прокуратурата и Цветан Василев

09 септември 2014, 09:05 часа • 19251 прочитания

Възможна е сделка между прокуратурата и Цветан Василев. Това е законно. Коментарът относно ситуацията с мажоритарния собственик на КТБ направи в ефира на Нова телевизия адвокат Марин Марковски.

Той обясни, че това е вероятност ако прокуратурата е коректна. Ако не е коретна, тя може да обещае, че няма арестува спорния банкер пред камерите и да промени мярката му, но впоследствие да му устрои зрелище арест.

Вчера адвокатът на мажоритарния собственик на КТБ обяви, че клиентът му се намира в Белград. Константин Симеонов добави: "Василев работи и не се укрива. Има много въпроси, по които трябва да работи - преди всичко за оздравяването на банката".

Банкерът работел по конкретен план за оздравяването на КТБ, който ще бъде внесен в БНБ. "Този план ще е трудно да се приложи, ако Василев е в чужбина, както и ако се върне в България, но веднага бъде арестуван", подчерта адвокат Симеонов.

В края на деня от прокуратурата обясниха, че задържането на спорния банкер е в компетенциите на Интерпол.

По повод изнесената вчера информация адвокат Марковски коментира, че тя е представена със съгласието на Цветан Василев. Той добави, че все пак става въпрос за едно предположение.

Европейската заповед за арест се изпълнява незабавно. Питайте виенските власти как Василев е стигнал от Виена до Сърбия, коментира Марковски по повод различните информации за местоположението на банкера. Според него мажоритарният собственик на КТБ надали е преминал с раница и в пълна нелегалност границата между Австрия и Сърбия.

В заключение юристът обясни, че няма нужда от сатанизиране на Цветан Василев и публичното му унижение. Марковски добави, че според него в момента е по-важно вложителите в КТБ да си получат парите. Нещо, което "рано или късно ще се случи", изрази увереност адвокатът.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес