Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крадците на картините на Майстора - с над 40 присъди за кражби

08 януари 2019, 07:14 часа • 3367 прочитания

Двама известни рецидивисти шо отношение на кражбите са откраднали картините на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров-Ди Киро. Става въпрос за 45-годишния Антон Антонов-Амет и 27-годишния Виктор Марев-Чочо, пише в. "24 часа".

Чочо се предаде сам в полицията вчера (7 януари), след като Амет беше арестуван късно вечерта на Йордановден. Информацията за случилото се идва след като МВР лаконично съобщи за двама арестувани вчера, без да дава уточнения.

Амет и Чочо имат 43 присъди за кражби и грабежи. Те продали открадното за 3000 лева на търговеца Атанас Йончев-Насо Дългия, като твърдят, че той им поръчал кражбата. Той пък препродал част от платната на друг в занаята - Божидар Нейков, малко по-късно същия ден. Цената – 9000 лева за 9 картини, а за другите възникнал спор дали са на Майстора.

Нейков и Йончев бяха арестувани на 4 януари, в домовете им откриха повечето платна. Те са обвинени за вещно укривателство и са на свобода срещу гаранции от по 5 хиляди лева Друга картина на Владимир Димитров беше върната в полицията от мъж, който я купил. Той не е обвинен, защото е помогнал на разследването.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес