Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крадат паднали проводници в Димитровградско

11 март 2015, 07:09 часа • 7070 прочитания

300 м паднали проводници са били откраднати в димитровградското село Горски извор, съобщи кореспондентът на БГНЕС в региона. Полицията издирва извършителите, но инцидентът забавя възстановяването на електроснабдяването.

Ток вече имат в община Велинград и Ракитово, след като изключената подстанция на електроенергийния системен оператор (ЕСО) заработи отново. В област Кърджали ИВиЕн (ЕVN) успя да подаде захранване към община Кирково и село Чорбаджийско. Възстановено е електрозахранването и към селата Широка лъка, Хвойна и Нареченски бани. В Смолян все още се работи по отстраняването на аварията, оставила без ток квартал Райково. На тъмно и студено все още са в Ардино, Рудозем, Мадан и Неделино. В Хасковски минерални бани вече има електричество, свети и в пловдивското село Бачково, предстои да се възстанови подаването и към села в планинската част на областта.

 

Откраднатите проводници са от мрежата за ниско напрежение (НН) EVN е уведомил полицията, а възстановителните дейности за село Горски извор продължават. "EVNБългария използва случая да призове за пореден път за нетолерантност към кражби на части от енергийната инфраструктура, които не само водят до щети, но, както в случая, забавят възстановяването на захранването", са казва в съобщението на един от доставчиците на електроенергия в България.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес