Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Тетевен най-вероятно е арестуван заради обществени поръчки

18 март 2014, 10:03 часа • 21293 прочитания

Най-вероятната причина за снощния арест на кмета на Тетевен Милен Милев и тримата му заместници е заради обществени поръчки. Това предположение изказа пред bTV председателят на Общинския съвет в града Мадлена Бояджиева.

Макар че съветът трябва да работи с общинската администрация, тя заяви, че съветниците са били изолирани. „Искали сме във времето да включим общински съветници в комисията за обществени поръчки, това не се случи. Мотивите бяха, че няма достатъчна експертност в общинските съветници”, kaza Бояджиева.

Младен Милев, който е бивш служител на общината, разказа, че е бил отстранен защото не си е платил и не е участвал в предизборната кампания в подкрепа на настоящия кмет. По думите му хората в Тетевен се страхуват от своя кмет.

„Кметът по начало, той е човек с тъмно минало, изчезваше от този град, кри се на моята улица. През 90-те години беше търсен от Интерпол. Аз имам отделна информация за него от София, много документи съм приложил пред Комисията за защита от дискриминация, спечелих делото. След това той беше срещнал моята майка и й беше казал: „Кажете му, че аз съм непобедим”, каза Милев.

Бившият началник на общинска служба „Земеделие”, който от началото на февруари не е на тази длъжност, също се оплака от неправомерно отстраняване. Според него, мотивите за уволнението му са засягали икономическите интереси на кмета. „Касаеше се за проект по мярка 121 за рекултивиране на стари овощни насаждения. Той пряко не участва, а зам.-кметът Пърлев. Той е нахалният. Трябваше едни негови имоти от ливади да станат трайни насаждения, за да участва в процедурата. Аз отказах”, заяви Цветозар Герджиков.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес