Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Клошар ще лежи 10 години в затвора за убийството на човека, дал му подслон

28 януари 2019, 12:21 часа • 4735 прочитания

Сливенският окръжен съд наложи наказание от 10 години „лишаване от свобода“ на Тодор Я. за умишленото убийство на 74-годишен мъж от село Сотиря.

Подсъдимият живеел в района на сливенското село Сотиря. Нямал дом и злоупотребявал с алкохола. Според неговите съселяни, бил конфликтен и раздразнителен.

74-годишният мъж живеел сам в къщата си. През зимата на 2018 година подслонил бездомника Тодор в дома си. Хранил го с пенсията си. Средствата от пенсията обаче не стигали за издръжка на двамата, а и Тодор продължавал да залита по алкохола, затова се  наложило да бъде изгонен насила от къщата.

На 20 март Тодор Я. отново се появил в дома на подслонилия го мъж и заявил, че ще остане там, въпреки нежеланието на стопанина. Последвала свада. Тодор Я. взел брадва и със сапа ѝ ударил няколко пъти в главата своя домакин. В резултат на ударите 74-годишният мъж починал.

Наказанието на Тодор Я. е постановено по реда на съкратеното съдебно производство. То трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Справка на Actualno.com установи, че към момента в община Сливен няма приют за бездомници, но е предвидено изграждането на такъв по проект.

 

Мариана Иванова
Мариана Иванова Отговорен редактор
Новините днес