Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калина Сакскобургготска с обвинение и без коментар пред медиите (СНИМКИ)

29 август 2023, 10:24 часа • 8424 прочитания

Княгиня Калина се яви в Областна дирекция на МВР - София, за да ѝ бъде повдигнато обвинение, но отказа коментар пред медиите.

Калина Сакскобургготска бе призована отново да се яви днес в Областна дирекция на МВР - София, където да й бъде повдигнато обвинение.

Повдигнатото обвинение е за шофиране в нетрезво състояние.Наказанието по него е от 1 до 3 години затвор или глоба до 1000 лв. Цитираме текста от Наказателния кодекс.

"Чл. 343б. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от двеста до хиляда лева."

Снимка БГНЕС

Още: Княгиня Калина с мярка за неотклонение "подписка"

От втори опит

Това е втори опит, след като предявяването на обвинението ѝ за шофиране в нетрезво състояние преди дни беше отложено. Причината - ангажираният от нея адвокат бил в чужбина и поискала друг ден за явяване, а самата Калина първия път не се яви.

Калина Сакскобургготска трябва да бъде привлечена като обвиняема, след като удари стълб на бариера с колата си при паркиране в курорта „Боровец”. При направения тест с дрегер бяха отчетени 1,5 промила алкохол, а след това Сакскобургготска отказа да даде кръвна проба в болница.

Неадекватна след инцидента

Още: Княгиня Калина отказала да даде кръвна проба

Припомняме, че според очевидци княгинята след инцидента се е държала неадекватно.

"На мен ми се обадиха моите служители, че дама е ударила два пъти бариерата и е доста пияна, като е опитала да избяга". Това каза тогава наемателят на хотела в Боровец.

Калина, катастрофира на паркинга на хотела и според МВР е хваната с 1,5 алкохол.

"Намерихме дамата да се разхожда по паркинга, доста неадекватна и видимо пияна, разхождаше се боса. Каза, че не знае как се казва, документи няма – в общи линии обясняваше, че била тук на разходка.

Снимка БГНЕС

Още: Инцидент край Боровец с дъщерята на Сакскобургготски

"Аз само спрях да си купя храна", продължила Калина.

Всичко това е станало в присъствие на полиция, по думите на наемателя, който даде интервю пред Нова телевизия, стоящ в гръб. За малко е щяла да удари друго момче на паркинга, което лепи плочки, след като се е ударила в кашпата и е тръгнала назад, продължи наемателят.

Според разказа, било късмет, че момчето точно станало да си вземе материали и не било там, където отишла колата. По думите му, княгинята ударила 3 пъти по скулата негов служител, който ѝ взел ключовете от колата – имало свидетели за това. "Отказа на 100% тест – после опитваше да дава, никакъв въздух не изпускаше, цялата система беше да бави", продължи наемателят. "Тъпчеха я с кисело мляко, за да може евентуално да слезе надолу пробата – същата дама после обяснява, че някой опитвал да я бие“, обясни наемателят, като каза, че на княгинята ѝ била донесена цяла торбичка с кофички кисело мляко. Според него, после дошъл човек, който "почнал да я подучва". А тя твърдяла, че наемателят я бил – аз дойдох заедно с полицията, бях в Самоков, добави наемателят.

Инцидентът беше коментиран уикенда от нейния баща Симеон Сакскобургготски. Пред журналисти в Рилския манастир той каза, че живеем в правова държава и всеки е еднакъв пред закона.

„Това е инцидент. От нещо малко стана нещо огромно", каза Сакскобургготски.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес