Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как МВР "спасява" плевенски "охранител" - със 104 "случайни" грешки

22 декември 2017, 09:12 часа • 5163 прочитания

104 грешни акта за неправомерна охранителна дейност на фирма "Хард Секюрити 2001", която реално е собственост на Камен Балбузанов-Куката, отървават засега компанията от глоба от 20 000 лева.

Каква е грешката – датата. Инспектор Георги Иванов пише във всичките актове, че датата на издаване е 26-ти април, 2016 година, вместо 2017 година. През 2016 година „Хард Секюрити 2001” още няма лиценз за охрана. Съответно районният съд в Плевен решава, че всички актове са невалидни - по цели 104 дела, но не само заради това, а и защото актовете са написани на името на физическо лице - Владислава Георгиева, а не на "Хард Секюрити 2001". Георгиева се води собственик на фирмата според Търговския регистър.

От полицията в Плевен обясниха пред Нова телевизия, че инспекторът е наказан с предупреждение за уволнение, но не обясниха дали за пръв път му се случва. Друго обяснение – внимавало се да няма грешки в текста, а след това имало "копи-пейст" на датата по всички актове и това довело до гафа. Освен това, нямало умисъл в действията на Иванов.

Специално по отношение на Балбузанов има друга връзка - плевенският прокурор Димитър Захариев. Той е подсъдим за упражняване на принуда към свидетел. Балбузанов пък беше арестуван преди време заради рекет и кражба на земи, като ръководител на организирана престъпна група.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес