Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Известни с телевизионни изяви експерти с критики по случая с отвличането на Адриан Златков

09 февруари 2018, 09:45 часа • 2263 прочитания

Меко казано е спорна конструкцията "помагачество на неизвестен извършител". Така бившият градски прокурор на София Николай Кокинов, който преди вече почти 5 години лъсна в записите от къщата на Бойко Борисов в Банкя с обсъжданията с лидера на ГЕРБ за предстоящи и все още необявени дела на прокуратурата, коментира освобождаването на Ивайло Борисов-Ториното, който беше задържан заради отвличането на Адриан Златков.

Не е важен размерът на гаранцията, важно е имаш ли доказателства, добави Кокинов, коментирайки как максималният размер на гаранцията на четиримата задържани по случая, включително Ториното (бел. ред. – другите са Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова), е 10 000 лева на човек.

Бившият началник отдел "Убийства" в Национална служба "Полиция" Ботьо Ботев пък видя прибързани действия в случая с ареста на Ториното. Не можеш без да си вързал връзката, да стигнеш до извършителя и от там – до поръчителя. По средата стоят помагачите, изрази мнение Ботев пред Нова телевизия.

Когато се докоснеш до някоя нишка, трябва да я разплетеш, а не да я режеш. Доколкото чух, с повечето от задържаните са водени преговори да станат свидетели, но явно неуспешно, коментира Кокинов.

Очевидно има пропуски, включи се и адвокатът на Златков Димитър Марковски, който видя "сериозни доказателствени проблеми".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес