Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Известна блогърка опря до Facebook, за да моли МВР да залови заподозрян в обири

05 февруари 2018, 18:33 часа • 6876 прочитания

Сигнал за човек, извършвал обири на апартаменти, които са му били дадени под наем, отправи чрез Facebook една от двете създателки на популярния сайт "Майко мила" – Красимира Хаджииванова.

Предупреждението се появи в социалната мрежа с призив към МВР да се задейства по случая. Събраните доказателства са впечатляващи - включително видеоклип, на който се вижда как въпросният човек изнася телевизор от един от апартаментите, които уж само наема.

Според Хаджииванова, която е разговаряла с няколко жертви на обирите, човекът се казва Емилиян Йорданов (вижте негови снимки ТУК). Данните, с които тя разполага, сочат, че въпросният Емилиян има криминална регистрация в 4-то РПУ - за кражба на телефон и на колело.

"Не знам полицията какво прави, но аз вече открих два профила на въпросния във ФБ, на майка му, знам къде и какво работи тя, и получих съобщения от други пострадали. Имаме снимка на личната му карта, ЕГН-то, телефона му и адреса, на който е регистриран. Според вас с цялата тая информация, има ли шанс българската полиция да открие тия келеши?", пише в профила си в социалната мрежа Хаджииванова.

Оказа се, че сигнал за извършителите е подаден в I-во РПУ. В момента се водело разследване.

Самият Емилиян е разбрал за поста по негов адрес във Facebook, който Хаджииванова пусна и иронично коментира ситуацията в един от Facebook профилите си (бел. ред. – запазен е оригиналният език, правопис и граматика) така: "Krasimira hadjiivanova dobre che te napravih populqrna da vidqt horata koq si zashtoto ne sushtestvuvashe inache".

След като случаят стана известен, Емилиян се появи пред телевизия Bulgaria On Air. Там той каза, че бил взел с приятелите си заем от 5000 лева и добави: "Човекът, на когото дължахме парите, ни заплаши, че ако не му ги върнем, ще ни потроши от бой. Затова, когато даде идея за обира на апартамента, се съгласихме. Това, което въпросната г-жа Хаджииванова обаче твърди, че употребяваме алкохол и наркотици, не е вярно". Емилиян каза и, че с негов приятел взели 100 лева от продажбата на откраднатия телевизор.

"Всичко се случи само веднъж. Ние не сме престъпници. Днес ще отидем на разпит в полицията и сме готови да си понесем последиците. Осъзнаваме, че стореното от нас не беше правилно и искрено се разкайваме за действията си", добави Йорданов. Той се похвали и със следния пост в профила си през днешния ден:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес