Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изгоря офис на партия "Величие"

19 октомври 2024, 09:57 часа • 1127 прочитания

Във Варна изгоря офис на политическа партия "Величие", участваща в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври, съобщиха от формацията. 

Още: Двойно повече IT специалисти проверяват машините за вота

Няма пострадали

От пожарната съобщиха, че при случилото се няма пострадали, както и че сградата, в която се е намирало помещението - е опушена. Офисът е изгорял напълно, след като към 4 часа тази сутрин в него е било хвърлено запалително устройство - най-вероятно коктейл "Молотов".

Разследването по случая продължава. Вероятно става дума за умишлено деяние.

Причините за пожара

В резултат на взрива и последвалия пожар офисът на партията е напълно унищожен, а щетите по сградата надхвърлят 200 000 лева. Три етажа от сградата са силно опушени, но за щастие няма пострадали хора.

Версията на "Величие": Пожарът е избухнал само часове след участието на лидера на ПП "Величие", Ивелин Михайлов, в предаването "Панорама" по Българската национална телевизия (БНТ). По време на своето участие той разкри връзките между криминални структури и местни политически партии в град Варна, което очевидно е предизвикало бурна реакция сред засегнатите - това смятат от "Величие".

"Величие" остро осъди атаката в издадената по случая декларация, в която подчерта, че инцидентът е не просто криминално действие, а атака срещу демокрацията и свободата на словото. От партията заявяват, че това деяние е извършено както от криминалния контингент, така и от представители на политическата класа, които са поръчали и финансирали престъплението.

От ПП "Величие" отправиха настоятелни искания към Министерството на вътрешните работи (МВР) за незабавни действия по разкриване на извършителите и техните поръчители. Те призоваха за бързо и справедливо правораздаване, като настояват подобен нагъл акт да не бъде потулен. В декларацията си те заявяват, че не смятат да се поддават на опити за сплашване и ще продължат своята борба срещу срастването на криминални структури с политическите сили и органите на местното управление.

Още: Попитаха кандидат-депутатите за отношението им към животните. Вижте отговорите

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес