Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иванчева: Няма правосъдие. Всичко е нагласено

31 май 2018, 13:34 часа • 2105 прочитания

Няма такава държава, няма такова правосъдие, абсолютно нагласено. Това каза задържаната кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.

Иванчева говори отново в съдебна зала преди заседание. Този път преди заседанието на Апелативния спецсъд, който трябва да реши дали да потвърди или не отстраняването й от длъжност.

На въпроса кой трябва да стане временен кмет на района, Иванчева каза, че вече е заявила нейното мнение, че най-близък до идеята е настоящия ПР на общината Петър Кърджилов. „Той е за Зелен Младост”, каза Иванчева от съдебната зала, предаде БГНЕС.

В същото време, Столичният общински съвет трябва да избере нов временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост".

В сградата на общината Кърджилов донесе заповедта си за назначаване, подписана от настоящия временен кмет на “Младост” Владимир Клисуров за назначаване на Кърджилов, считано от 30 май, на длъжността зам.-кмет на мястото на Биляна Петрова, която също е задържана заедно с Иванчева. Кърджилов обаче няма трудов договор, по думите му – защото общинската администрация или е в отпуск, или в болничен и няма кой да го придвижи.

Кметът на район „Младост” беше арестувана при спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия и спецпрокуратурата с колосална сума пари – 70 хил. евро подкуп от строителен предприемач. В кабинета й пък разследващите са намерили стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се ползват за изнудване.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес