Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иван Демерджиев коментира имало ли е сигнали за покушение срещу Алексей Петров, спомена и Къро

16 август 2023, 19:18 часа • 5065 прочитания

Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира убийството на бизнесмена и някогашна барета Алексей Петров от 16 август в столичния квартал "Драгалевци".

Демерджиев заяви, че докато е ръководел МВР, не е имало сигнал за евентуален опит за покушение срещу Петров. "Докато бях министър нямаше такъв сигнал, но след убийството на Къро (Красимир Каменов - бел. ред.) разпоредих на всички структури в МВР да предотвратят подобни инциденти на територията на нашата страна. Но за съжаление, събитията ексалират в последните седмици. Това е един трагичен резултат", заяви бившият министър пред bTV.

Всичко за убийството на Алексей Петров четете тук.

"Убит е човек, който освен че е бизнесмен, напоследък беше много тясно ангажиран с политическите процеси", добави Демерджиев.

"За мен това е безпрецедентно убийство. Мнозина твърдят, че той е архитект на сглобката за съставяне на настоящото правителство, така и гарант за нея. На този акт трябва да се гледа с изключително внимание. Много е интересно и много тревожно", заяви бившият министър, назначен от Румен Радев в последния служебен кабинет.

Той добави, че в средите на МВР за Петров се е говорело като за "бивш служител на службите за сигурност, бизнесмен, който е на границата между легалния и нелегалния бизнес".

ОЩЕ: Официално: Алексей Петров е бил с охрана по време на стрелбата

ОЩЕ: Бизнесът на Алексей Петров: С какво официално се занимаваше преди да бъде убит

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес