Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искат постоянен арест за обвинените за убийствата край Негован

31 август 2019, 09:15 часа • 2501 прочитания

Очаква се днес прокуратурата да поиска постоянен арест за двамата мъже обвинени в убийството на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му. Телата на жертвите бяха намерени край софийското село Негован, а обвиняемите по случая Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, вече направиха самопризнания.

Към този момент няма сериозни данни строителните работници Пламен Шляпашки и Георги Нанчев да са извършили и други подобни убийства. Начинът, по който двамата са убили семейство Атанасови, обаче, за разследващите налага необходимостта да се провери дали това е първото им такова престъпление. На двамата е назначена съдебно-психиатрична експертиза, чиято цел е да изгради и възможно най-точни психопортрети. След извършването на убийството Шляпашки и Нанчев са продължили нормалния си ритъм на живот и не са дали повод близки и приятели да се усъмнят. След задържането им обаче бързо направили самопризнания.

Разследващите продължават да събират доказателства. Издирват и свидетели, които може да са видели изнасянето на жертвите от дома им в столичния квартал „Иван Вазов“. Най-тежкото наказание, което двамата могат да получат, е доживотен затвор без право на замяна. Ако се признаят за виновни пред съда, могат да поискат съкратено съдебно производство.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес