Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има съмнения, че и други кметове действат като този в Септември

02 февруари 2018, 08:16 часа • 1429 прочитания

"Има сигнали за това, че и други кметове извършват сходна дейност, но всичко е въпрос на доказателства." Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с разследването на дейността на кмета на Септември Марин Рачев.

"Разследваме корупционно престъпление, извършено от длъжностно лице на най-високо ниво на местно ниво. Акцентът е дейността на кмета, който е източвал общината посредством 14 фирми, на които на практика е възлагал обществени поръчки, а те са управлявани от негови роднини", съобщи тя за bTV.

Арнаудова допълни, че "част от фирмите, които имаме предвид, са били собственост на кмета. Сега са управлявани от роднини на неговата съпруга, приятели, лица, с които е бил свързан преди. Всички тези фирми се обслужват от една и съща счетоводна кантора. Разследват се злоупотреби за 13 милиона лева в Община Септември."

"Документацията за тях е в такъв голям обем, че на практика беше невъзможно да бъде прегледана. Днес прокурорите ще разпоредят извършване на данъчни ревизии на фирмите", каза още говорителят на главния прокурор.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес