Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И бивш футболист на "Левски" в разбитата група дилъри на дрога в Слънчев бряг

25 юли 2023, 20:19 часа • 1714 прочитания

И бившият футболист на "Левски" Майкъл Тевия е сред задържаните от организирана престъпна група африканци, която се е занимавала с пласиране на наркотици в Слънчев бряг., съобщи Нова тв. Шестима от групата са нигерийци, а другите двама от Гана. Седем са задържани, а единият се издирва, предава 24 часа. 

Роденият на 1 декември 1990 г. Тевия у нас е играл и за "Локомотив" (Мездра), "Калиакра", "Любимец", "Поморие" и "Верея". През 2010 г. някогашният дефанзивен халф записа 3 шампионатни мача със синята фланелка.

Задържаните са на възраст между 23 и 40 г., като малка част от тях имат криминални прояви. Всички са законно пребиваващи у нас, като единият още от 2009 г., останалите от 2016-2017 г.

От прокуратурата обясниха, че групата е била изградено изцяло по национален и етнически принцип, със строга йерархичност и е действало изключително конспиративно. Това е затворена група, в която трудно може са се проникне. Затова информираме обществото за действието на полицията и прокуратурата. Тези групи са изцяло от чужденци, опитват се да изземат една ниша по разпространение на наркотици особено в курортите, обясни прокурор Манев.

Разбитата група се е наблюдавала около 2 месеца, като основна роля за разкриването й имат служителите от сектор "Противодействие на наркотичните вещества" към Криминална полиция Бургас. На по-късен етап се включиха и останалите служители от отдел "Разследване" и много добрата работа на секторите "Специални тактически действия" в ОД МВР и към Жандармерията, разкри ст.комисар Калоянов.

Групата африканци е пласирала основно марихуана, екстази и кокаин, като цената е варирала според това дали клиентите - основно чужденци - са пияни или адекватни. Цигара марихуана се продавала между 30 и 50 лв., а дозите кокаин /по 0,5 грама/ – между 120 и 160 лв.

ОЩЕ: Експерт: 12-13-годишни деца в България употребяват дрога 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес