Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хванатият пиян зад волана доведен брат на Георги Семерджиев също остава в ареста

10 юли 2022, 19:21 часа • 9278 прочитания

Софийският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за 26-годишния Николай Огнянов, който по неофициална информация е доведен брат на предизвикалия катастрофата с две жертви на бул. "Черни връх" Георги Семерджиев.

Огнянов бе задържан в петък, след като бил спрян за проверка от пътни полицаи заради превишена скорост. Дрегерът обаче показал, че той е седнал зад волана в пияно състояние.

В съдебната зала прокурорът настоя обвиняемия да бъде задържан под стража, тъй като съществува реална висока обществена опасност той да извърши и друго престъпление. От доказателствата по делото стана ясно, че 26-годишният мъж е шофирал с 3,16 промила алкохол в кръвта, както и че са се създали предпоставки за ПТП.

Адвокатът на Огнянов - Ивайло Мончев обаче заяви, че подзащитният му е карал с 1,2 промила алкохол, което не е чак толкова голямо престъпление.

"Николай Огнянов е неосъждан, той е с изградени навици - от 8 години работи на трудов договор, има жена, макар и без сключен граждански брак, и малко дете, за което се грижи, има адрес, на който живее и няма да се укрие. Няма съпротива при задържане, няма ПТП, просто са го спрели. Не бива мярката за неотклонение да се превръща в санкция и начин за натиск", каза адвокатът и поиска мярка за неотклонение "подписка".

Районните магистрати обаче решиха, че най-адекватната мярка за неотклонение в случая е исканата от прокуратурата. Решението им не е окончателно. Николай Огнянов може да обжалва в 3-дневен срок.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес