Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хванаха мнима врачка, която "помагала" срещу 30 000 лв.

22 ноември 2016, 16:20 часа • 907 прочитания

Служители на Четвърто РУ задържаха 31-годишна жена от Перник за измама, съобщи в. „Труд“. Действията по разследването започнали през септември месец, когато в полицията се оплаква столичанка, станала жертва на измамa.

Историята разказва, че през юли тази година мнимата „врачка“, напълно непозната на жертвата, сама потърсила клиентката си, като я убедила, че има направена „черна магия“. За бъде прекратено действието от магията, трябвало да се извършат определени действия, за които били нужни големи суми пари. И така, за целта потърпевшата предавала месеци наред – от юли до септември – огромни суми пари, чиято обща стойност достигнала 30 000 лева. Едва тогава столичанката започнала да се съмнява в своята „спасителка“ и потърсила помощта на полицията. По случая било образувано досъдебно производство.

В резултат на проведени оперативно-издирвателни действия на 17 ноември служители на Четвърто РУ задържали извършителката на престъпното деяние. Тя се оказала млада жена от Перник, на 31 годишна възраст.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура Е. Б. е привлечена като обвиняема за извършено престъпление по чл. 210 от НК и ѝ е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. С определение на Софийски районен съд е задържана за постоянно в ареста.

 

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес